Skip to content

Tandrensning

En tandrensning på din kat foregår i fuld bedøvelse. Det er nødvendigt for at kunne lave en grundig behandling og for at kunne tage røntgen af alle tænderne. På TandDyreklinikken prioriterer vi en sikker og skånsom bedøvelse højt – og vi er gode til det!

Bestil tid på 44 66 20 40

Tegn på at din kat har behov for en tandrensning

Kontakt tanddyrlægen, hvis…

Eller hvis du oplever at…

Ring til TandDyreklinikken på 44 66 20 40

Du er altid velkommen til at ringe med spørgsmål. Vi kan fx hjælpe dig med at finde ud af, om der er behov for en tandkonsultation først, eller om du skal booke tid til en tandrensning med det samme.

Hvordan foregår selve tandrensningen på TandDyreklinikken?

Et trygt valg

Er det første gang din kat skal have renset tænder? Bare rolig, den er i trygge hænder. Se her, hvordan det foregår.

Modtagelse i klinikken

Vi sørger altid for at skabe så trygge og rolige rammer som muligt for både hund og ejer. Vi arbejder på at minimere stress når man besøger TandDyreklinikken. Er katten afslappet, får man en bedre bedøvelse – både indsovning og opvågning.

Operationen

Katten kommer ind på vores specialindrettede operationsstue med moderne bedøvelses- og tandlægeudstyr. Selve behandlingen foregår i fuld bedøvelse. Mens vi opererer, har vi en række maskiner til overvågning af patienten. Dette giver en sikker, skånsom og stabil bedøvelse. Samtidig kan vi justere bedøvelsen undervejs og give smertestillende behandling, hvis der er behov for det.

Efter behandlingen

Efter endt bedøvelse, overvåger vi nøje katten mens den vågner. Vi skriver en udførlig journal og laver hjemsendelsespapirer, som indeholder al nødvendig information om, hvad vi har fundet og lavet og hvilken medicin, der eventuelt skal gives hjemme. Desuden indeholder hjemsendelsespapirerne praktisk information om håndtering af patienten efter hjemkomst, eventuelle kontrolbesøg eller yderligere nødvendige behandlinger.

En tandrensning er ikke bare en tandrensning

Når vi tager røntgenbilleder, finder vi behandlingskrævende lidelser på ca. 50% af kattene.

Artikler og historier fra virkeligheden om dyr, vi har hjulpet

Pris, spørgsmål og svar

Få svar på de mest almindelige spørgsmål i forbindelse med tandrensning på katten her.

Hvad koster en tandrensning på kat?

Vi udfører altid tandrensninger på en fuldt bedøvet kat, så vi kan komme til at undersøge tænderne grundigt. Da mere end halvdelen af alle katte har de såkaldte resorptive læsioner, som er smertefulde, tager vi tandrøntgen af alle tænderne på alle de katte, vi foretager tandrensning på. Røntgen er den eneste sikre måde at finde de resorptive læsioner på, så de kan blive behandlet.

Alle katte er intuberede under bedøvelsen og tilkoblet overvågning for at gøre operationen så sikker som muligt.

Spørgsmål og svar om tandrensning på katten

Det kan man i teorien godt, men det har ikke den store effekt. Det er nemlig ikke tandstenene, som er farlige. De er et udtryk for, at der har været plak og bakterier på tanden gennem længere tid. Det kan skyldes resorptive læsioner, og det kan være et tegn på både betændelse og smerter. Derfor er det ikke nok at fjerne tandsten. Man skal også rense op nede i eventuelle tandkødslommer og undersøge tanden for sygdomme.

Vores anbefaling er en gang om året. Det er langt fra alle katte, der har behov for den egentlige tandrensning så ofte, men da de smertefulde resorptive læsioner udvikler sig fra rødderne, vil en årlig kontrol være den bedste måde at opdage og behandle en eventuel tandpine på.

Ja, det hjælper at børste tænder. Vi anbefaler tandbørstning en gang dagligt. Spørg gerne på klinikken om gode råd til at komme i gang. Ikke alle katte vil acceptere at få børstet tænder.

Det siger dyreejerne ...

God oplevelse for både dyr og mennesker
Det er altid en god og tryg oplevelse for dyr og menneske at bruge TandDyreklinikken. Det er dejligt, at I har ekspertise omkring tænder og mund hos dyrene, fordi det er helt afgørende for dyrets lange og gode liv. Jeg skal hilse fra Sigurd og sige, at han også syntes, det var hyggeligt. Faktisk var han nok gerne blevet lidt længere.
Dorte Sandberg
I er rigtig dygtige med narkosen
Meget dygtige. I ved virkelig hvad I gør, når det kommer til tænder. Er også rigtig dygtige med narkosen. Min kat kom ud af det mere frisk end ved tidligere tand operationer hos anden dyrlæge.
Peter Bæk Olsen
I passer på dyrene, som var det jeres egne
Virkelig god service. Blev taget godt imod, og alt blev forklaret, så man vidste, hvad der ville ske. Havde ikke problemer med at skulle aflevere min kat til behandling, da man fik indtrykket af at I ville passe på mit kæreste eje, som var det jeres egen. Vil 100% anbefale, oplevelsen kunne ikke havet været bedre.
Maja Groot
Den bedste oplevelse med en dyreklinik
Den bedste oplevelse, jeg har haft med en dyreklinik, i over 20 år. Stor tak herfra.
Michael Dahl

Mange års erfaring med tandrensninger

Ring til TandDyreklinikken på 44 66 20 40 og bestil tid

Forebygge fremfor at behandle. Mange af vores patienter kommer så sent til tandrensning, at der viser sig behov for at operere tænder ud eller anden type af operation for at fjerne smerter og infektion. Vi vil derfor gerne opfordre til, at man ikke venter for længe med at få lavet en Oral Status på sin hund.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev!​

Nyhedsbrevtilmelding

I vores nyhedsbreve finder du:

  • Gode tips og tricks til dit kæledyr
  • Patienthistorier
  • Hverdagen på klinikken
  • Tilbud
  • Konkurrencer
  • Og meget mere!