Skip to content

Tandrensning

En tandrensning på din kat foregår i fuld bedøvelse. Det er nødvendigt for at kunne lave en grundig behandling og for at kunne tage røntgen af alle tænderne. På TandDyreklinikken prioriterer vi en sikker og skånsom bedøvelse højt – og vi er gode til det!

Bestil tid på 44 66 20 40

Tegn på at din kat har behov for en tandrensning

Kontakt tanddyrlægen, hvis…

Eller hvis du oplever at…

Ring til TandDyreklinikken på 44 66 20 40

Du er altid velkommen til at ringe med spørgsmål. Vi kan fx hjælpe dig med at finde ud af, om der er behov for en tandkonsultation først, eller om du skal booke tid til en tandrensning med det samme.

Hvordan foregår selve tandrensningen på TandDyreklinikken?

Et trygt valg

Er det første gang din kat skal have renset tænder? Bare rolig, den er i trygge hænder. Se her, hvordan det foregår.

Modtagelse i klinikken

Vi sørger altid for at skabe så trygge og rolige rammer som muligt for både hund og ejer. Vi arbejder på at minimere stress når man besøger TandDyreklinikken. Er katten afslappet, får man en bedre bedøvelse – både indsovning og opvågning.

Operationen

Katten kommer ind på vores specialindrettede operationsstue med moderne bedøvelses- og tandlægeudstyr. Selve behandlingen foregår i fuld bedøvelse. Mens vi opererer, har vi en række maskiner til overvågning af patienten. Dette giver en sikker, skånsom og stabil bedøvelse. Samtidig kan vi justere bedøvelsen undervejs og give smertestillende behandling, hvis der er behov for det.

Efter behandlingen

Efter endt bedøvelse, overvåger vi nøje katten mens den vågner. Vi skriver en udførlig journal og laver hjemsendelsespapirer, som indeholder al nødvendig information om, hvad vi har fundet og lavet og hvilken medicin, der eventuelt skal gives hjemme. Desuden indeholder hjemsendelsespapirerne praktisk information om håndtering af patienten efter hjemkomst, eventuelle kontrolbesøg eller yderligere nødvendige behandlinger.

En tandrensning er ikke bare en tandrensning

Når vi tager røntgenbilleder, finder vi behandlingskrævende lidelser på ca. 50% af kattene.

Artikler og historier fra virkeligheden om dyr, vi har hjulpet

Pris, spørgsmål og svar

Få svar på de mest almindelige spørgsmål i forbindelse med tandrensning på katten her.

Hvad koster en tandrensning på kat?

Vi udfører altid tandrensninger på en fuldt bedøvet kat, så vi kan komme til at undersøge tænderne grundigt. Da mere end halvdelen af alle katte har de såkaldte resorptive læsioner, som er smertefulde, tager vi tandrøntgen af alle tænderne på alle de katte, vi foretager tandrensning på. Røntgen er den eneste sikre måde at finde de resorptive læsioner på, så de kan blive behandlet.

Alle katte er intuberede under bedøvelsen og tilkoblet overvågning for at gøre operationen så sikker som muligt.

Spørgsmål og svar om tandrensning på katten

Det kan man i teorien godt, men det har ikke den store effekt. Det er nemlig ikke tandstenene, som er farlige. De er et udtryk for, at der har været plak og bakterier på tanden gennem længere tid. Det kan skyldes resorptive læsioner, og det kan være et tegn på både betændelse og smerter. Derfor er det ikke nok at fjerne tandsten. Man skal også rense op nede i eventuelle tandkødslommer og undersøge tanden for sygdomme.

Vores anbefaling er en gang om året. Det er langt fra alle katte, der har behov for den egentlige tandrensning så ofte, men da de smertefulde resorptive læsioner udvikler sig fra rødderne, vil en årlig kontrol være den bedste måde at opdage og behandle en eventuel tandpine på.

Ja, det hjælper at børste tænder. Vi anbefaler tandbørstning en gang dagligt. Spørg gerne på klinikken om gode råd til at komme i gang. Ikke alle katte vil acceptere at få børstet tænder.

Det siger dyreejerne ...

Det var en omsorg, der varmede
Min kat, Sheba, fik en yderst professionel og grundig tandbehandling. Jeg fik svar på alle mine spørgsmål. Efter operationen fik jeg medicin med hjem til Sheba med en rigtig fin instruktion i, hvornår og hvordan hun skulle have medicinen. Dagen efter Shebas operation blev jeg ringet op af TandDyreklinikken, som spurgte, hvordan hun havde det. Det var en omsorg, der varmede. TandDyreklinikken kan helt klart anbefales - en bedre behandling findes ikke.
Susanne Holm-Lauritzen
På TandDyreklinikken føler jeg mig meget tryg ved den behandling, mine katte får
TandDyreklinikken er topprofessionelle. Jeg har som katteejer i mange år været i berøring med mange forskellige dyrlæger. På TandDyreklinikken føler jeg mig meget tryg ved den behandling, mine katte får. Vi mennesker går jo også til en tandlæge, når det handler om vores tænder og ikke den praktiserende læge. Derfor er jeg meget glad for, at jeg hørte om tandklinikken gennem de sociale medier.
Jannie Sandersen
Man forstår, hvad Jens gør - og hvorfor
Tryg og kompetent behandling. Jeg har været hos Jens flere gange med mine to katte - altid samme, fremragende behandling. God tid, ingen stress. Rart for dyr og mennesker. Og meget pædagogisk - man forstår, hvad Jens gør - og hvorfor. Tak!
Anne Meiniche
Det bliver TandDyreklinikken, der får lov at tage sig af mundhuleproblemer hos mine katte fremover
Sødt personale med en meget høj faglig viden og erfaring. Jeg har fem katte i alt, og det bliver TandDyreklinikken, der får lov at tage sig af mundhuleproblemer hos dem fremover.
Lene Larsen, december 2017

Mange års erfaring med tandrensninger

Ring til TandDyreklinikken på 44 66 20 40 og bestil tid

Forebygge fremfor at behandle. Mange af vores patienter kommer så sent til tandrensning, at der viser sig behov for at operere tænder ud eller anden type af operation for at fjerne smerter og infektion. Vi vil derfor gerne opfordre til, at man ikke venter for længe med at få lavet en Oral Status på sin hund.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev!​

Nyhedsbrevtilmelding

I vores nyhedsbreve finder du:

  • Gode tips og tricks til dit kæledyr
  • Patienthistorier
  • Hverdagen på klinikken
  • Tilbud
  • Konkurrencer
  • Og meget mere!