Skip to content

Tandrensning

En tandrensning foregår i fuld bedøvelse. Det er nødvendigt for at kunne lave en grundig behandling og tage røntgen af alle tænderne. På TandDyreklinikken prioriterer vi en sikker og skånsom bedøvelse højt – og vi er gode til det!

Bestil tid på 44 66 20 40

Tegn på at din hund har behov for en tandrensning

Kontakt tanddyrlægen, hvis…

Eller hvis…

Ring til TandDyreklinikken på 44 66 20 40

Du er altid velkommen til at ringe med spørgsmål. Vi kan fx hjælpe med råd om eventuelt behov for en tandkonsultation først, eller om der skal bookes tid til en tandrensning med det samme.

Hvordan foregår en tandrensning på TandDyreklinikken?

På TandDyreklinikken har vi en helt fast procedure for en grundig tandrensning. Vi kalder det for en ”Oral Status”.

Når patienten er bedøvet, og al overvågningen etableret, starter vi med hunden liggende på den ene side. Vi fjerner tandsten (grovdepuration) med ultralyd og tager tandrøntgenbilleder af alle tænderne på den side. Herefter måler vi tandkødslommer af alle tænderne på samme side.

Hver enkelt tand bliver vurderet

Dyrlægen vurderer røntgenbillederne, sammenholder dem med lommedybderne, og evaluerer hver enkelt tand. De steder, hvor der er tandkødslommer, foretager vi en oprensning i dybden (findepuration), og til slut polerer vi alle tænderne. Vi noterer alle fund på en tandjournal, som du får med hjem.

Herefter vender vi patienten om på den anden side og gentager hele proceduren på denne side. Til slut foretager vi eventuelle mindre, hurtige indgreb. Hvis det er nødvendigt med større egentlige operationer, aftaler vi en ny tig. Det gør vi for at undgå for lange bedøvelser og for at kunne planlægge vores operationstider, så vi undgår for meget ventetid.

Et trygt valg

Er det første gang din hund skal have renset tænder? Bare rolig, den er i trygge hænder. Se her, hvordan det foregår.

Modtagelse i klinikken

Vi sørger altid for at skabe så trygge og rolige rammer som muligt for både hund og ejer. Vi arbejder på at minimere stress, når man besøger TandDyreklinikken. Er hunden afslappet, får man en bedre bedøvelse – både indsovning og opvågning.

Tandrensningen

Hunden kommer ind på vores specialindrettede operationsstue med moderne bedøvelses- og tandlægeudstyr. Selve behandlingen foregår i fuld bedøvelse. Mens vi opererer, har vi en række maskiner til overvågning af patienten. Det giver en sikker, skånsom og stabil bedøvelse. Samtidig kan vi justere bedøvelsen undervejs og give smertestillende behandling, hvis der er behov for det.

Efter behandlingen

Efter endt bedøvelse overvåger vi nøje hunden mens den vågner. Vi skriver en udførlig journal og laver hjemsendelsespapirer, som indeholder al nødvendig information om, hvad vi har fundet og lavet og hvilken medicin, der eventuelt skal gives hjemme. Desuden indeholder hjemsendelsespapirerne praktisk information om håndtering af patienten efter hjemkomst, eventuelle kontrolbesøg eller yderligere nødvendige behandlinger.

En tandrensning er ikke bare en tandrensning

Røntgen giver det fulde billede

Når vi tager røntgenbilleder, finder vi behandlingskrævende tandlidelser på ca. 50% af hundene.

Artikler og historier fra virkeligheden om dyr vi har hjulpet

Pris, spørgsmål og svar

Få svar på de mest almindelige spørgsmål i forbindelse med en tandudtrækning her

Hvad koster en tandrensning på hund?

Prisen på en tandrensning inkluderer bedøvelse. Alle vores patienter bliver under tandrensningen lagt i fuld bedøvelse, intuberes og bliver tilkoblet overvågning af bedøvelsen for at gøre den så sikker som muligt.

Alle tandrensninger inkluderer tandrøntgen af alle tænderne. Dette er en vigtig del af en tandrensning for også at kunne finde de sygdomme, som ikke er synlige med det blotte øje.

Spørgsmål og svar om tandrensning

Ja, det hjælper rigtig meget. Daglig tandbørstning er uden sammenligning den bedste måde at forebygge og bremse udviklingen af parodontose og betændelse i tandkødet. Spørg gerne på klinikken om gode råd til at komme godt i gang.

Tandsten er ikke i sig selv farlige for sundheden, men de er udtryk for at der gennem nogen tid har været mange bakterier i form af plak på tænderne. Plakken er fyldt med bakterier og årsag til parodontose. Når man skraber tandsten væk uden at lave en grundig oprensning nede i en eventuel tandkødslomme, skjuler man parodontosen og risikerer, at den udvikler sig til tandbylder. Derfor fraråder vi, at man selv skraber tandsten væk.

Nej, der kan være andre årsager. Irritation i slimhinden, sår i munden eller lugt fra maven kan også være mulige årsager – men den uden sammenligning hyppigste årsag er betændelse omkring tænderne, altså parodontose.

Nej, alle de ting, hundene tygger i, stimulerer gummerne og blodforsyningen i området. Det er sundt for vævet. Tyggeting har også en rensende effekt på tandsten på de store kindtænder, men ikke på de mindre tænder og ikke nede i tandkødslommerne. Samtidig skal man være varsom med at give sin hund hårde tyggeting, som de kan risikere at knække tænderne på, fx knogler og gevirer.

Det siger dyreejerne ...

Jeg har altid fået imødekommende svar og forklaringer
Jeg er meget tilfreds med den kompetente behandling både mine hunde og jeg har modtaget gennem alle årene. Det har været mig en stor glæde også at kunne overvære tandbehandlingen/tandrensningen af mine hunde. Jeg har altid fået imødekommende svar og forklaringer på mine spørgsmål (og de har været mange) Jeg tror, Jens udfører den nødvendige behandling til gavn for hundens sundhed uden at "overbehandle"! Den rare og behagelige atmosfære i klinikken, som også smitter af på kunderne, scorer I bestemt også et 10-tal på! 🙂
Med potekram og knus fra Tinga og Minna Birketofte
Jeg anbefaler jer til mine hundevenner
Jeg er nærmest taknemmelig for jeres professionelle og venlige tilgang til mine hunde. Jeg anbefaler jer til mine hundevenner til hver en tid.
Gunvor Durhuus Hector
Jeg er helt tryg ved at lade mine hunde få tandrensning her
Alle hos TandDyreklinikken er professionelle, smilende og imødekommende, og jeg er helt tryg ved at lade mine hunde få tandrensning her... Den bedste dyretandlæge jeg har prøvet - bare ærgerligt, at de ikke også tager imod menneskepatienter ;o) Alle hos Tanddyreklinikken er professionelle, smilende og imødekommende, og jeg er helt tryg ved at lade mine hunde få tandrens her ... Den bedste dyretandlæge jeg har prøvet - bare ærgerligt, at de ikke også tager imod menneskepatienter ;o)
Stina Kjersgaard
Er stadig imponeret over, at I tager jer tid til at ringe dagen efter
Jeg har fået en både professionel og behagelig behandling, hver gang jeg har været hos jer. Jeg føler mig meget tryg ved at lægge mine hunde i jeres hænder. Jeg føler, I har en fantastisk ekspertise, og I udstråler også en stor varme over for dyrene. Jeg er stadig imponeret over, at I tager jer tid til at ringe og høre til min hund, fordi den er gammel og har været i narkose dagen før. I behandler mine hunde og mig lige præcis, som jeg ønsker at blive behandlet.
Kirsten Nielsen, november 2017

Mange års erfaring med tandrensninger

Ring til TandDyreklinikken på 44 66 20 40 og bestil tid

Forebygge fremfor at behandle. Mange af vores patienter kommer så sent til tandrensning, at der viser sig behov for at operere tænder ud eller anden form for operation for at fjerne smerter og infektion. Vi vil derfor gerne opfordre til, at man ikke venter for længe med at få lavet en Oral Status på sin hund.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev!​

Nyhedsbrevtilmelding

I vores nyhedsbreve finder du:

  • Gode tips og tricks til dit kæledyr
  • Patienthistorier
  • Hverdagen på klinikken
  • Tilbud
  • Konkurrencer
  • Og meget mere!