Skip to content

Tandkonsultation for kanin og gnaver

Ved en tandkonsultation for kaniner og gnavere vurderer vi tænderne, mens patienten er vågen. Det betyder, at dyret ikke bliver bedøvet. 

Når der er behov for at kunne stille mere præcise diagnoser på tilstande, som ligger langt tilbage i munden, kan det dog være nødvendigt at bedøve patienten.

Bestil tid på 44 66 20 40

Sådan foregår en tandkonsultation

Normalt kan vi under en tandkonsultation finde de fleste lidelser og desuden give en god vurdering af, om det er nødvendigt at bedøve patienten for at lave en grundig tandbehandling.

Mens ejeren støtter bagkroppen, inspicerer vi munden på kaninen eller gnaveren, så godt vi kan. Vi bruger lys og eventuelt holdere til at presse tunge og kinder væk i siden, så vi kan se tænderne.

Samtidig mærker vi efter, om der er hævede områder, ømme steder, asymmetri i hovedet eller andre tegn på sygdom.

Savlen og tåreflåd er også symptomer på tandproblemer.

Bestil tid på 44 66 20 40

Du er altid velkommen til at ringe, hvis du har spørgsmål, inden du bestiller tid til en tandkonsultation til din kanin eller gnaver.

Kaninens tænder vokser hele livet

Chinchillaers og marsvins tænder

De gnavere, vi oftest behandler på TandDyreklinikken, er marsvin og chinchillaer. De har samme udfordringer med foder og slid af deres tænder, som kaninerne har det. Dog er anatomien lidt anderledes, og derfor sliber vi tænderne forskelligt på en kanin, en chinchilla og på et marsvin.

Ring på 44 66 20 40, hvis du vil bestille en tid

Det siger dyreejerne ...

Fantastisk behandling af min kanin hos Jens. Han fik opereret tre skæve kindtænder ud med stor succes. Altid god behandling og fair priser.
Sandra Kempf
Jeg er altid kommet hos Jens og co. med mine kaniner, når der har været noget med tænderne. Jens er virkelig dygtig, og jeg kan varmt anbefale TandDyreklinikken til alle og enhver. Den bedste professionelle vejledning og behandling, og så er hele personalet dejlige, søde og rare mennesker.
Line Vyk

Artikler og historier fra virkeligheden om dyr, vi har hjulpet

Ring til TandDyreklinikken på 44 66 20 40 og bestil tid

Tilmeld dig vores nyhedsbrev!​

Nyhedsbrevtilmelding

I vores nyhedsbreve finder du:

  • Gode tips og tricks til dit kæledyr
  • Patienthistorier
  • Hverdagen på klinikken
  • Tilbud
  • Konkurrencer
  • Og meget mere!