Skip to content

Fjernelse af tænder (tandekstraktioner)

Her kan du læse om, hvornår det er nødvendigt at operere hundens tænder ud, og hvordan operationen foregår på TandDyreklinikken.

Bestil tid på 44 66 20 40

Tegn på at tanden skal opereres ud

Kontakt os, hvis hunden…

british-bulldog

Eller hvis hunden…

Ring til TandDyreklinikken på 44 66 20 40

Du er altid velkommen til at ringe med spørgsmål. Vi kan fx hjælpe med råd om eventuelt behov for en tandkonsultation først, eller om der skal bookes tid til din hund med det samme.

Et trygt valg

Er det første gang din hund skal have fjernet tænder? Bare rolig, den er i trygge hænder. Se her, hvordan det foregår.

Modtagelse i klinikken

Vi sørger altid for at skabe så trygge og rolige rammer som muligt for både hund og ejer. Vi arbejder på at minimere stress når man besøger TandDyreklinikken. Er hunden afslappet, får man en bedre bedøvelse – både indsovning og opvågning.

Operationen

Hunden kommer ind på vores specialindrettede operationsstue med moderne bedøvelses- og tandlægeudstyr. Selve behandlingen foregår i fuld bedøvelse. Mens vi opererer, har vi en række maskiner til overvågning af patienten. Dette giver en sikker, skånsom og stabil bedøvelse. Samtidig kan vi justere bedøvelsen undervejs og give smertestillende behandling, hvis der er behov for det.

Efter behandlingen

Efter endt bedøvelse overvåger vi nøje hunden mens den vågner. Vi skriver en udførlig journal og laver hjemsendelsespapirer, som indeholder al nødvendig information om, hvad vi har fundet og lavet og hvilken medicin, der eventuelt skal gives hjemme. Desuden indeholder hjemsendelsespapirerne praktisk information om at håndtere patienten efter hjemkomst, eventuelle kontrolbesøg eller yderligere nødvendige behandlinger.

Sådan foregår en kirurgisk fjernelse af tænder

Selve operationen

Slut med ondt i tanden

Hunde kommer sig normalt hurtigt, når vi har opereret tænder ud. Har vi opereret store tænder ud, og er der syninger, vil vi normalt anbefale opblødt foder, indtil vi har set patienten til en kontrol efter 10 til 14 dage.

Der kan være en let blødning på operationsdagen, og hunden kan være naturligt træt efter bedøvelsen. Normalt vil hunden dog være helt sig selv igen i løbet af et par dage.

Hvis der er særlige restriktioner i forhold til voldsom leg, trækkeleg eller tyggeting, fremgår af de hjemsendelsespapirer, vi udleverer sammen med patienten, og der vil være en grundig forklaring af forløbet.

Kontrolbesøget på TandDyreklinikken efter operationen er inkluderet i afregningen for selve behandlingen. Normalt sidder der stadig nogle sting tilbage ved kontrolbesøget – det er helt normalt. De forsvinder af sig selv, men sidder nogle gange op til 3 uger efter operationen.

De tilbagemeldinger, vi normalt får i forbindelse med kirurgisk fjernelse af tænder, er…

Ring på 44 66 20 40, hvis du vil bestille en tid

hvid-hund-sidder-op

Artikler og historier fra virkeligheden om dyr, vi har hjulpet

Pris, spørgsmål og svar

Få svar på de mest almindelige spørgsmål om fjernelse af tænder her.

Hvad koster fjernelse af tænder?

Prisen afhænger af hvilken tand eller hvilke tænder, der skal opereres ud, og hvor mange tænder det drejer sig om. Skal mere end én tand opereres ud, vil det ikke koste dobbelt så meget som ved en enkelt tand, men typisk 15-20% mere.

Spørgsmål og svar om tandekstraktion

Ja, det gør ondt. Vi lægger en lokalbedøvelse, som blokerer en del af smerteoplevelsen og behandler desuden i dagene efter operationen med smertestillende medicin. Men mange af de tænder, vi opererer ud, gav inden operationen anledning til tandpine, så faktisk er smerterne mindre efter operationen end før.

Normalt kan patienten sagtens være alene dagen efter, så du kan roligt tage på arbejde. Kun med kritiske patienter eller i tilfælde, hvor der tilstøder komplikationer (fx i form af blødninger), vil vi anbefale, at dyret er under observation dagen efter.

Normalt kan man børste hundens tænder allerede dagen efter – dog skal man undgå det sted/de steder, hvor der er opereret tænder ud. I de opererede områder kan man vente med tandbørstningen, til vi har set patienten til en kontrol af ophelingen efter 10-14 dage.

Det siger dyreejerne ...

En utrolig faglig dygtighed og omtanke
Så vidt det er muligt at vurdere et område, man ikke selv har forstand på, mærker man en utrolig faglig dygtighed, omtanke og forklaring om behandlingen af ens dyr. Samtidig er det så fint, at atmosfæren på stedet - fra man træder ind ad døren - er helt utroligt imødekommende og venlig.
Egon Nielsen
Jeg vender tilbage
Jeg har været til egen dyrlæge og fået lavet tandrensning på mine to hunde og troede, at alt var så godt. Men øv! De tager ikke røntgen og kigger efter i lommer, så desværre har begge hunde fået paradontose og fået fjernet tænder. Så derfor anbefaler jeg, trods prisen, at bruge en rigtig dyretandlæge og ikke spare. Jeg vender tilbage, for jeg ved, at mine hunde får den rigtige kontrol og så med et stort plus: Alle på klinikken er så flinke og rare, man føler sig så tryg der, både hunde og deres ejer.
Annette Albertsen
Vi bliver altid godt oplyst
Høj faglighed og ekspertise, som ikke fås andetsteds. Behagelig og imødekommende betjening fra personalets side. Vi føler os altid trygge, når vi overlader vores hund til alt personalet i klinikken. Vi bliver altid godt oplyst om, hvad der skal ske med vores hund, og hvad der sker undervejs i behandlingsforløbet. Selv efter vores besøg i klinikken er vi blevet ringet op, da I ville høre til, hvordan det gik med "patienten" - det føles godt!
Diana Beckhaug, maj 2017

Mange års erfaring med kirurgisk fjernelse af tænder

Fjernelse af tænder (tandekstraktioner) udføres af vores dygtige dyrlæger. Selvom TandDyreklinikken er en specialklinik med mange henvisninger af patienter med komplicerede og anderledes sygdomme i mundhulen, udgør tandekstraktioner til stadighed en meget stor del af de operationer, vi udfører. Vi har derfor både stor erfaring og er i skarp træning. Det betyder, at vi kan udføre operationerne hurtigt og sikkert, hvilket giver den bedste opheling og er den bedste garanti for et godt resultat.

De opererende dyrlæger bistås under operationerne af vores specialuddannede veterinærsygeplejersker og dyrlæge-studerende, som assisterer dyrlægerne og holder øje med patientens velbefindende gennem hele proceduren.

Tanddyreklinikken

Ring til TandDyreklinikken på 44 66 20 40 og bestil tid

Det er frygteligt at have tandsmerter. Hvis du har mistanke om et tandproblem, så vent ikke, men bestil tid til et tandtjek af din hund.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev!​

Nyhedsbrevtilmelding

I vores nyhedsbreve finder du:

  • Gode tips og tricks til dit kæledyr
  • Patienthistorier
  • Hverdagen på klinikken
  • Tilbud
  • Konkurrencer
  • Og meget mere!