Skip to content

Fjernelse af tænder (tandekstraktioner)

Her kan du læse om, hvornår det er nødvendigt at operere hundens tænder ud, og hvordan operationen foregår på TandDyreklinikken.

Bestil tid på 44 66 20 40

Tegn på at tanden skal opereres ud

Kontakt os, hvis hunden…

british-bulldog

Eller hvis hunden…

Ring til TandDyreklinikken på 44 66 20 40

Du er altid velkommen til at ringe med spørgsmål. Vi kan fx hjælpe med råd om eventuelt behov for en tandkonsultation først, eller om der skal bookes tid til din hund med det samme.

Et trygt valg

Er det første gang din hund skal have fjernet tænder? Bare rolig, den er i trygge hænder. Se her, hvordan det foregår.

Modtagelse i klinikken

Vi sørger altid for at skabe så trygge og rolige rammer som muligt for både hund og ejer. Vi arbejder på at minimere stress når man besøger TandDyreklinikken. Er hunden afslappet, får man en bedre bedøvelse – både indsovning og opvågning.

Operationen

Hunden kommer ind på vores specialindrettede operationsstue med moderne bedøvelses- og tandlægeudstyr. Selve behandlingen foregår i fuld bedøvelse. Mens vi opererer, har vi en række maskiner til overvågning af patienten. Dette giver en sikker, skånsom og stabil bedøvelse. Samtidig kan vi justere bedøvelsen undervejs og give smertestillende behandling, hvis der er behov for det.

Efter behandlingen

Efter endt bedøvelse overvåger vi nøje hunden mens den vågner. Vi skriver en udførlig journal og laver hjemsendelsespapirer, som indeholder al nødvendig information om, hvad vi har fundet og lavet og hvilken medicin, der eventuelt skal gives hjemme. Desuden indeholder hjemsendelsespapirerne praktisk information om at håndtere patienten efter hjemkomst, eventuelle kontrolbesøg eller yderligere nødvendige behandlinger.

Sådan foregår en kirurgisk fjernelse af tænder

Selve operationen

Slut med ondt i tanden

Hunde kommer sig normalt hurtigt, når vi har opereret tænder ud. Har vi opereret store tænder ud, og er der syninger, vil vi normalt anbefale opblødt foder, indtil vi har set patienten til en kontrol efter 10 til 14 dage.

Der kan være en let blødning på operationsdagen, og hunden kan være naturligt træt efter bedøvelsen. Normalt vil hunden dog være helt sig selv igen i løbet af et par dage.

Hvis der er særlige restriktioner i forhold til voldsom leg, trækkeleg eller tyggeting, fremgår af de hjemsendelsespapirer, vi udleverer sammen med patienten, og der vil være en grundig forklaring af forløbet.

Kontrolbesøget på TandDyreklinikken efter operationen er inkluderet i afregningen for selve behandlingen. Normalt sidder der stadig nogle sting tilbage ved kontrolbesøget – det er helt normalt. De forsvinder af sig selv, men sidder nogle gange op til 3 uger efter operationen.

De tilbagemeldinger, vi normalt får i forbindelse med kirurgisk fjernelse af tænder, er…

Ring på 44 66 20 40, hvis du vil bestille en tid

hvid-hund-sidder-op

Artikler og historier fra virkeligheden om dyr, vi har hjulpet

Pris, spørgsmål og svar

Få svar på de mest almindelige spørgsmål om fjernelse af tænder her.

Hvad koster fjernelse af tænder?

Prisen afhænger af hvilken tand eller hvilke tænder, der skal opereres ud, og hvor mange tænder det drejer sig om. Skal mere end én tand opereres ud, vil det ikke koste dobbelt så meget som ved en enkelt tand, men typisk 15-20% mere.

Spørgsmål og svar om tandekstraktion

Ja, det gør ondt. Vi lægger en lokalbedøvelse, som blokerer en del af smerteoplevelsen og behandler desuden i dagene efter operationen med smertestillende medicin. Men mange af de tænder, vi opererer ud, gav inden operationen anledning til tandpine, så faktisk er smerterne mindre efter operationen end før.

Normalt kan patienten sagtens være alene dagen efter, så du kan roligt tage på arbejde. Kun med kritiske patienter eller i tilfælde, hvor der tilstøder komplikationer (fx i form af blødninger), vil vi anbefale, at dyret er under observation dagen efter.

Normalt kan man børste hundens tænder allerede dagen efter – dog skal man undgå det sted/de steder, hvor der er opereret tænder ud. I de opererede områder kan man vente med tandbørstningen, til vi har set patienten til en kontrol af ophelingen efter 10-14 dage.

Det siger dyreejerne ...

Følte mig tryg, selvom min hund er kompliceret
Jeg havde en følelse af et meget imødekommende og professionelt personale fra første telefonopringning. Jeg havde en stor bekymring for at skulle aflevere min hund et andet sted end hos vores sædvandlige dyrlæge, men det var vi nødt til i vores situation. Min bekymring skyldtes, at min hund er lidt kompliceret - bl.a. har hun tidligere haft et hjertestop under narkose, som de har helt styr på, der hvor vi plejer at komme. Jeg havde tidligere hørt godt om Tanddyreklinikken og ringede derfor til jer. Helt fra første telefonsamtale følte jeg mig hørt omkring min hunds problematikker, vi blev taget alvorligt, og I gennemså hendes journal, så der var indsigt i, hvilken hund i modtog - det gav mig midlertidigt ro. Min mavefornemmelse, da jeg hentede hende, gjorde mig ikke i tvivl om, at jeg vil komme igen. Hun var rolig, og jeg er ikke et sekundet i tvivl om, at I har passet godt på hendes lidt skrøbelige væsen! Det kan man bare mærke på sin hund. Behandlingsmæssigt ved jeg, at I er dygtige - ud fra de dyrlæger, som har anbefalet jer 🙂 Så tak for god behandling!
Amanda Nielsen
Min hund er i de bedste hænder
Håndteringen af min hund og mig var kærlig og imødekommende. Det giver mig tryghed, at min hund er i de bedste hænder og at vide fra min erfaring fra tidligere, hvilket fantastisk arbejde I lægger for dagen♥️
Tina Norgreen
I er super professionelle
Kom første gang på TandDyreklinikken for ca. 15 år siden. Der var stille og roligt, min hund følte sig tryg, og det samme gjorde jeg. Nu har jeg lige været derinde med min halvgamle hund, og stemningen var den samme. Det var stille og roligt. Jeg var hos min hund, da han faldt i søvn, og da han vågnede igen. Jeg blev holdt orienteret omkring de ting, I fandt på hans tænder, og hvilken behandling I anbefalede. Og der blev også fortalt pris undervejs. Dagen efter ringede I og spurgte til min hund. I er super professionelle. Anbefaler jer til alle, der snakker tandlæge til hunde. Jeg vælger jer klar igen næste gang.
Henriette Olsen

Mange års erfaring med kirurgisk fjernelse af tænder

Fjernelse af tænder (tandekstraktioner) udføres af vores dygtige dyrlæger. Selvom TandDyreklinikken er en specialklinik med mange henvisninger af patienter med komplicerede og anderledes sygdomme i mundhulen, udgør tandekstraktioner til stadighed en meget stor del af de operationer, vi udfører. Vi har derfor både stor erfaring og er i skarp træning. Det betyder, at vi kan udføre operationerne hurtigt og sikkert, hvilket giver den bedste opheling og er den bedste garanti for et godt resultat.

De opererende dyrlæger bistås under operationerne af vores specialuddannede veterinærsygeplejersker og dyrlæge-studerende, som assisterer dyrlægerne og holder øje med patientens velbefindende gennem hele proceduren.

Tanddyreklinikken

Ring til TandDyreklinikken på 44 66 20 40 og bestil tid

Det er frygteligt at have tandsmerter. Hvis du har mistanke om et tandproblem, så vent ikke, men bestil tid til et tandtjek af din hund.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev!​

Nyhedsbrevtilmelding

I vores nyhedsbreve finder du:

  • Gode tips og tricks til dit kæledyr
  • Patienthistorier
  • Hverdagen på klinikken
  • Tilbud
  • Konkurrencer
  • Og meget mere! 

Klinikken holder ferielukket i perioden fra den 15. juli til og med den 26. juli 2024.