Skip to content

Rodbehandling af hunde

Her kan du læse om, hvad en rodbehandling er, og hvornår vi anbefaler at rodbehandle hundens tand.

Bestil tid på 44 66 20 40

Tegn på at hundens tand skal rodbehandles

Kontakt os, hvis hunden…

Eller hvis hunden…

Ring til TandDyreklinikken på 44 66 20 40

Du er altid velkommen til at ringe med spørgsmål. Vi kan fx hjælpe med råd om, hvorvidt der er behov for en Tandkonsultation først, eller om du skal booke tid til en operation med det samme.

Et trygt valg

Er det første gang din hund skal have opereret sine tænder? Bare rolig, den er i trygge hænder. Se her, hvordan det foregår.

Modtagelse i klinikken

Vi sørger altid for at skabe så trygge og rolige rammer som muligt for både hund og ejer. Vi arbejder på at minimere stress når man besøger TandDyreklinikken. Er hunden afslappet, får man en bedre bedøvelse – både indsovning og opvågning.

Operationen

Hunden kommer ind på vores specialindrettede operationsstue med moderne bedøvelses- og tandlægeudstyr. Selve behandlingen foregår i fuld bedøvelse. Mens vi opererer, har vi en række maskiner til overvågning af patienten. Dette giver en sikker, skånsom og stabil bedøvelse. Samtidig kan vi justere bedøvelsen undervejs og give smertestillende behandling, hvis der er behov for det.

Efter behandlingen

Efter endt bedøvelse, overvåger vi nøje hunden mens den vågner. Vi skriver en udførlig journal og laver hjemsendelsespapirer, som indeholder al nødvendig information om hvad vi har fundet og lavet og hvilken medicin, der eventuelt skal gives hjemme. Desuden indeholder hjemsendelsespapirerne praktiske informationer om at håndtere patienten efter hjemkomst, eventuelle kontrolbesøg eller yderligere nødvendige behandlinger.

Sådan foregår en rodbehandling

Ud med tandnerven - ind med fyldning

Rodbehandling eller fjernelse af tanden?

At rodbehandle en tand på hunden er dyrere og tager længere tid i bedøvelse end at operere tanden ud. Alligevel anbefaler vi ofte rodbehandlinger. Det gør vi, fordi man ved en rodbehandling kan bevare tanden, som jo har en funktion i munden. Nogle tænder er vigtigere end andre tænder – fx hjørnetænderne og de store kindtænder. Derfor er det også netop de tænder, vi oftest rodbehandler i stedet for at operere dem ud.

En rodbehandling er heller ikke nær så smertefuld en procedure som en kirurgisk fjernelse af tanden.

Før og efter operation og rodbehandling af knækket hjørnetand.

Artikler og historier fra virkeligheden om dyr, vi har hjulpet

Det siger dyreejerne...

Følte mig tryg, selvom min hund er kompliceret
Jeg havde en følelse af et meget imødekommende og professionelt personale fra første telefonopringning. Jeg havde en stor bekymring for at skulle aflevere min hund et andet sted end hos vores sædvandlige dyrlæge, men det var vi nødt til i vores situation. Min bekymring skyldtes, at min hund er lidt kompliceret - bl.a. har hun tidligere haft et hjertestop under narkose, som de har helt styr på, der hvor vi plejer at komme. Jeg havde tidligere hørt godt om Tanddyreklinikken og ringede derfor til jer. Helt fra første telefonsamtale følte jeg mig hørt omkring min hunds problematikker, vi blev taget alvorligt, og I gennemså hendes journal, så der var indsigt i, hvilken hund i modtog - det gav mig midlertidigt ro. Min mavefornemmelse, da jeg hentede hende, gjorde mig ikke i tvivl om, at jeg vil komme igen. Hun var rolig, og jeg er ikke et sekundet i tvivl om, at I har passet godt på hendes lidt skrøbelige væsen! Det kan man bare mærke på sin hund. Behandlingsmæssigt ved jeg, at I er dygtige - ud fra de dyrlæger, som har anbefalet jer 🙂 Så tak for god behandling!
Amanda Nielsen
Muligheden for "hold-i-pote"-tid betød meget for os
I er meget dygtige og søde. Og at jeg kan bestille en “hold-i-pote”-tid betyder rigtigt meget, da min hund er rædselsslagen for at komme til dyrlægen. I er også det sted, hvor hun har klaret narkosen bedst.
Maria Larsson
Min hund er i de bedste hænder
Håndteringen af min hund og mig var kærlig og imødekommende. Det giver mig tryghed, at min hund er i de bedste hænder og at vide fra min erfaring fra tidligere, hvilket fantastisk arbejde I lægger for dagen♥️
Tina Norgreen
Min nervøse hund var tryg
I er super dygtige, søde og venlige. Min lille hund Bella følte sig meget tryg, og hun ellers en lidt nervøs hund.
Bente Hansen

Pris, spørgsmål og svar

Få svar på de mest almindelige spørgsmål omkring rodbehandling her.

Hvad koster en rodbehandling?

Det er forskelligt, hvad det koster at rodbehandle en eller flere tænder på en hund. Prisen afhænger af hvilken tand/hvilke tænder, der skal rodbehandles.

Spørgsmål og svar om rodbehandlinger

Det er minimalt, hvad der er af smerter i forbindelse med en rodbehandling. Vi lægger dog alligevel en lokalbedøvelse, inden vi går i gang og giver nogle gange en smertestillende injektion, som har effekt i et døgn efter operationen.

Normalt kan patienten sagtens være alene dagen efter, så du kan roligt tage på arbejde.

Ja, det kan den godt. En rodbehandlet tand har ikke nogen levende tandnerve indeni og tørrer derfor ud efter en rodbehandling. Det kan medføre lidt farveændring i tanden. Det har ingen betydning for hunden, det er rent kosmetisk.

Mange års erfaring med rodbehandlinger

På TandDyreklinikken har vi mange års erfaring med rodbehandlinger, og vi har været med i udviklingen af systemer, der gør rodbehandlingerne mere effektive og sikre. Vi udvikler til stadighed (sammen med flere firmaer) teknikkerne og underviser andre dyrlæger i udførelsen af rodbehandlinger.

Udover en lang erfaring inden for rodbehandlinger har vi også stor rutine, fordi vi stort set dagligt laver rodbehandlinger på klinikken.

Ring til TandDyreklinikken på 44 66 20 40 og bestil tid

Tilmeld dig vores nyhedsbrev!​

Nyhedsbrevtilmelding

I vores nyhedsbreve finder du:

  • Gode tips og tricks til dit kæledyr
  • Patienthistorier
  • Hverdagen på klinikken
  • Tilbud
  • Konkurrencer
  • Og meget mere!