Skip to content

Rodbehandling af hunde

Her kan du læse om, hvad en rodbehandling er, og hvornår vi anbefaler at rodbehandle hundens tand.

Bestil tid på 44 66 20 40

Tegn på at hundens tand skal rodbehandles

Kontakt os, hvis hunden…

Eller hvis hunden…

Ring til TandDyreklinikken på 44 66 20 40

Du er altid velkommen til at ringe med spørgsmål. Vi kan fx hjælpe med råd om, hvorvidt der er behov for en Tandkonsultation først, eller om der skal bookes tid til en operation med det samme.

Et trygt valg

Er det første gang din hund skal have opereret sine tænder? Bare rolig, den er i trygge hænder. Se her, hvordan det foregår.

Modtagelse i klinikken

Vi sørger altid for at skabe så trygge og rolige rammer som muligt for både hund og ejer. Vi arbejder på at minimere stress når man besøger TandDyreklinikken. Er hunden afslappet, får man en bedre bedøvelse – både indsovning og opvågning.

Operationen

Hunden kommer ind på vores specialindrettede operationsstue med moderne bedøvelses- og tandlægeudstyr. Selve behandlingen foregår i fuld bedøvelse. Mens vi opererer, har vi en række maskiner til overvågning af patienten. Dette giver en sikker, skånsom og stabil bedøvelse. Samtidig kan vi justere bedøvelsen undervejs og give smertestillende behandling, hvis der er behov for det.

Efter behandlingen

Efter endt bedøvelse, overvåger vi nøje hunden mens den vågner. Vi skriver en udførlig journal og laver hjemsendelsespapirer, som indeholder al nødvendig information om hvad vi har fundet og lavet og hvilken medicin, der eventuelt skal gives hjemme. Desuden indeholder hjemsendelsespapirerne praktiske informationer om at håndtere patienten efter hjemkomst, eventuelle kontrolbesøg eller yderligere behandlinger, som skal foretages.

Sådan foregår en rodbehandling

Rodbehandling eller fjernelse af tanden?

At rodbehandle en tand på hunden er dyrere og tager længere tid i bedøvelse end at operere tanden ud. Alligevel anbefaler vi ofte rodbehandlinger. Det gør vi, fordi man ved en rodbehandling kan bevare tanden, som jo har en funktion i munden. Nogle tænder er vigtigere end andre tænder, fx hjørnetænderne og de store kindtænder. Derfor er det også netop de tænder, vi oftest rodbehandler i stedet for at operere dem ud.

En rodbehandling er heller ikke nær så smertefuld en procedure som en kirurgisk fjernelse af tanden.

Før og efter operation og rodbehandling af knækket hjørnetand.

Artikler og historier fra virkeligheden om dyr, vi har hjulpet

Det siger dyreejerne...

Jeg er meget taknemmelig for at have fået jer anbefalet
Jeres professionalisme, når det gælder behandling af dyrene, kan man ikke finde højere. Sammen med den har I en sjælden lydhørhed over for dyrets omsorgsperson, der gør, at man føler sig meget, meget tryg. Stemningen på klinikken er rolig og god, og den smitter af på de måske nervøse patienter. Jeg er meget taknemmelig for at have fået jer anbefalet af en af mine "hundevenner."
David Henningsen
Stor tak for den fine behandling
Det var en virkelig positiv oplevelse. Ikke alene var tandlægen yderst professionel, også assistenterne udviste en viden og ekstraordinær service. Stor tak for den fine behandling og opfølgning.
Laila og Liva
Alle var bare så søde og hjælpsomme
Ringede om en "lyserød hjørnetand". ”Det må vi da have set på! Hvor bor du?” ”Øh, langt væk.” Men så kunne det klares med en telefonkonsultation efter jeg havde sendt billeder. Skønt, så kunne jeg nøjes med én tur til Sjælland. Alle var bare så søde og hjælpsomme i deres behandling af både mig og Nitan. Tanden blev rodbehandlet - med mig som nysgerrig tilskuer. I dag er Nitan nøjagtigt lige så glad og fjollet som han plejer. Tusind tak for den opfølgende opringning i dag. Det har jeg aldrig oplevet fra andre dyrlæger. Jeg kommer selvfølgelig igen, hvis der skulle blive brug for det.
Lotte Nissen
Det er i hvert fald her jeg kommer fremover
Der blev taget et helt utroligt hensyn til min hund, som er angst for alt ukendt. At jeg fik lov at være ved Sofus, da han kom ud af narkosen, var en helt utroligt god oplevelse for både mig og min hund. Jeg blev meget overrasket over at modtage et opfølgende opkald dagen efter konsultationen - det værdsatte jeg. Det var meget betryggende at kunne sidde og være med under hele forløbet med en hold-i-pote tid. TandDyreklinikken har et virkelig venligt og smilende personale, der gør at man føler sig yderst velkommen, og opkaldet dagen efter for at høre, hvordan ens hund har det er en virkelig lækker service at give! Det er i hvert fald her jeg kommer fremover 🙂
Trine Marott, september 2017

Pris, spørgsmål og svar

Få svar på de mest almindelige spørgsmål omkring rodbehandling her.

Hvad koster det?

Prisen afhænger af hvilken tand/hvilke tænder, der skal rodbehandles.

Spørgsmål og svar om rodbehandlinger

Det er minimalt, hvad der er af smerter i forbindelse med en rodbehandling. Vi lægger dog alligevel en lokalbedøvelse, inden vi går i gang og giver nogle gange en smertestillende injektion, som har effekt i et døgn efter operationen.

Normalt kan patienten sagtens være alene dagen efter, så du kan roligt tage på arbejde.

Ja, det kan den godt. En rodbehandlet tand har ikke nogen levende tandnerve indeni og tørrer derfor ud efter en rodbehandling. Det kan medføre lidt farveændring i tanden. Det har ingen betydning for hunden, det er rent kosmetisk.

Mange års erfaring med rodbehandlinger

På TandDyreklinikken har vi mange års erfaring med rodbehandlinger, og vi har været med i udviklingen af systemer, der gør rodbehandlingerne mere effektive og sikre. Vi udvikler til stadighed, sammen med flere firmaer, teknikkerne og underviser andre dyrlæger i udførelsen af rodbehandlinger.

Udover en lang erfaring inden for rodbehandlinger har vi også stor rutine, fordi vi stort set dagligt laver rodbehandlinger på klinikken.

Ring til TandDyreklinikken på 44 66 20 40 og bestil tid

Tilmeld dig vores nyhedsbrev!​

Nyhedsbrevtilmelding

I vores nyhedsbreve finder du:

  • Gode tips og tricks til dit kæledyr
  • Patienthistorier
  • Hverdagen på klinikken
  • Tilbud
  • Konkurrencer
  • Og meget mere!