Regulering af fejlbid

Fejlstillede tænder er ofte til gene for hunden og bør opereres.

Bestil tid på 44 66 20 40

Når hunde skal gå med bøjle

Når tænderne ikke sidder korrekt, kan det medføre smerter når hunden tygger sammen. Derfor skal man som hundeejer altid holde øje med hundens bid.

Biddet udvikler sig gennem hvalpetiden og vi kan se problemer med både mælketænderne og med de blivende tænder.

Hvis mælketænder sidder forkert, vil man normalt operere dem ud.

Det er anderledes med de blivende tænder, som hunden kan have gavn af hele livet. Især hvis det er de vigtige tænder som hjørnetænder eller de store kindtænder (rovtænder). Dem vil vi nødigt operere ud. Vigtige tænder vil vi gerne regulere på plads, så de ikke generer hunden. Regulering forgår med elastikker, ”knapper” og akrylskinner på tænderne. Nogle gange vælger vi også at afkorte (og delvist rodbehandle) vigtige tænder i stedet for at rette dem på plads.

Man laver ikke regulering på dyrenes tænder, hvis det kun er af kosmetiske årsager. Der skal være en ”medicinsk indikation” – det betyder, at biddet skal være til gene for hunden før vi må operere og lave regulering. Det skal altså være til gavn for hunden og ikke ”bare fordi det skal se pænt ud”.

Et forløb med regulering af tænder på unge hunde varer som regel 3-4 måneder.

regulering-af-hundetaender-elastikker

Ring til TandDyreklinikken på 44 66 20 40

Vi sidder altid klar til at hjælpe med svar på dine spørgsmål. Uanset om du er henvist til os fra din egen dyrlæge, eller om du selv har fundet frem til TandDyreklinikken, så er du velkommen til at ringe og få flere informationer om regulering af tænder.

Et trygt valg

Er det første gang din hund skal opereres? Bare rolig, den er i trygge hænder. Se her, hvordan det foregår.

Modtagelse i klinikken

Vi sørger altid for at skabe så trygge og rolige rammer som muligt for både hund og ejer. Vi arbejder på at minimere stress når man besøger TandDyreklinikken. Er hunden afslappet, får man en bedre bedøvelse – både indsovning og opvågning.

Tandrensningen

Hunden kommer ind på vores specialindrettede operationsstue med moderne bedøvelses- og tandlægeudstyr. Selve behandlingen foregår i fuld bedøvelse. Mens vi opererer, har vi en række maskiner til overvågning af patienten. Dette giver en sikker, skånsom og stabil bedøvelse. Samtidig kan vi justere bedøvelsen undervejs og give smertestillende behandling, hvis der er behov for det.

Efter behandlingen

Efter endt bedøvelse, overvåger vi nøje hunden mens den vågner. Vi skriver en udførlig journal og laver hjemsendelsespapirer, som indeholder al nødvendig information om hvad vi har fundet, lavet og hvilken medicin, der eventuelt skal gives hjemme. Desuden indeholder hjemsendelsespapirerne praktiske informationer i forhold til at håndtere patienten efter hjemkomst, eventuelle kontrolbesøg eller yderligere behandlinger, som skal foretages.

Sådan foregår regulering af tænderne på hunden

Der findes forskellige former på anordninger, man kan sætte fast på hundens tænder for at regulere dem. Nogle er knapper med elastikker og nogle er ”togskinner” som man kender det fra mennesker, mens andre er forlængelser eller bideskinner af akryl, som støbes fast på tænderne midlertidigt.

Mens der sidder anordninger i munden på hunden er der selvfølgelig nogle begrænsninger for hvad den må tygge og bide i. Der gives individuelle instruktioner til hver patient. Som regel forløber det uden komplikationer, men der kan være tilfælde, hvor vi må bedøve hunden ned og reparere eller erstatte en anordning fordi hunden har fået ødelagt den.

Ring på 44 66 20 40, hvis du vil bestille en tid

regulering-af-hundetaender-boejle

Artikler og historier fra virkeligheden om dyr, vi har hjulpet

Pris, spørgsmål og svar

Få svar på de mest almindelige spørgsmål her.

Hvad koster det?

Prisen for et forløb med regulering af tænder koster normalt mellem 15.000 og 20.000 kr. Beløbet betales af to gange; halvdelen ved første behandling (hvor der sættes en anordning på tænderne) og restbeløbet ved sidste behandling, hvor det sidste af anordningerne fjernes.

Spørgsmål og svar om regulering af tænder

Gør det ondt at gå med bøjle?

De fleste mennesker, som har haft bøjle på, ved, at det kan gøre ondt i perioder. Især hvis en anordning er blevet strammet. Derfor bruger vi nogle gange smertestillende medicin. De fleste hunde får dog reguleret deres tænder ved en såkaldt ”passiv regulering”, hvor der ikke er den samme smerte. Derfor er det i de fleste tilfælde ikke nødvendigt at anvende smertestillende medicin.

Skal bøjlen rengøres?

Det anbefales at holde anordningerne rene ved dagligt at rense dem, f.eks. med en tandbørste. Nogle af de skinner vi anvender, kræver ingen rengøring, men alle anordninger bør kontrolleres dagligt, for at se om de stadig sidder korrekt.

Har det nogen betydning for avl med hunden?

Når man regulerer tænderne, skjuler man det oprindelige udseende. Hvis et fejlbid er arveligt, fraråder vi derfor at man avler på en sådan hund.

Det siger dyreejerne…

 • Både hund og ejer bliver rigtig godt modtaget af kompetente og imødekommende ansatte og dyrlæger. Jeg fik en fin og grundig gennemgang af min hunds tandproblemer og forslag til behandling. En sød og venlig modtagelse, først på telefon og senere i klinikken af både mig og hunde, samt professionel vejledning omkring udredning før behandling, efterfølgende oplysninger om behandlingens forløb med billeddokumentation af indgreb - og det var rart at få et telefonopkald dagen efter at vi havde hentet Cliff, hvor der blev spurgt ind til hvordan han havde det. En super fin afslutning på forløbet. Derfor anbefaler jeg gerne TandDyreklinikken. En garanti var en bonus oplevelse da vi skulle betale, da årsagen til indgrebet ikke var foranlediget af den tidligere behandling.

  Mvh Annie Toft Pedersen & Cliff
 • Vi har altid været glad for at komme hos jer og er meget tryg ved jeres behandling af vort lille kæledyr, og vi værdsætter meget jeres store ekspertise. En altid venlig og afslappet stemning! Jeg føler mig meget tryg ved at lægge mine hunde i jeres hænder. Jeg føler I har en fantastisk ekspertise, men udstråler også en stor varme overfor dyrene. Er stadig imponeret over i tager jer tid til at ringe og høre til min hund, fordi den er gammel og har været i narkose dagen før. I behandler mine hunde og mig, lige præcis som jeg ønsker at blive behandlet.

  Gitte Kristensen, november 2017
 • Det var en super positiv oplevelse. Ikke alene var tandlægen yderst professionel, også assistenterne udviste en viden og ekstraordinær service. Stor tak for den fine behandling og opfølgning.

  Laila og Liva
 • Så vidt det er muligt at vurdere et område man ikke selv har forstand på mærker man en utrolig faglig dygtighed - omtanke og forklaring omkring behandlingen af ens dyr. Samtidig er det så fint at atmosfæren på stedet - fra man træder ind af døren - er helt utrolig imødekommende og venlig.

  Egon Nielsen

Mange års erfaring med regulering af tænder

På TandDyrekliniken har vi mange års erfaring med regulering af fejlbid. Vi forsøger altid at finde den optimale behandling for den enkelte hund. Den behandling vi vælger er afhængigt af både fejlbiddet og hundens alder, men også af ting som hundens temperament og ejerens lyst og evner til at passe på anordningerne.

Vi har derfor altid en grundig snak inden et reguleringsforløb, så forventningerne kan afstemmes og vi sammen kan finde den bedste løsning.

Ring til TandDyreklinikken på 44 66 20 40 og bestil tid

Problemer med mælketænderne skal løses så hurtigt som muligt, så det ikke ødelægger placeringen af de blivende tænder, der skal holde hele livet. Hvis du er i tvivl, så bestil først tid til en vurdering af tænderne på TandDyreklinikken.