Regulering af fejlbid
Fejlstillede tænder er ofte til gene for hunden og bør opereres. På TandDyreklinikken har vi mange års erfarning med regulering af fejlbid og vil meget gerne vejlede dig i den bedste løsning for din hund.
Bestil tid på 44 66 20 40
Når hunde skal gå med bøjle
Når tænderne ikke sidder korrekt, kan det medføre smerter, når hunden tygger sammen. Derfor skal man som hundeejer altid holde øje med hundens bid.
Biddet udvikler sig gennem hvalpetiden, og vi kan se problemer med både mælketænderne og med de blivende tænder. Hvis mælketænder sidder forkert, vil man normalt operere dem ud.
Det er anderledes med de blivende tænder, som hunden kan have gavn af hele livet. Især hvis det er de vigtige tænder som hjørnetænder eller de store kindtænder (rovtænder). Dem vil vi nødigt operere ud, men i stedet regulere på plads, så de ikke generer hunden.
Elastikker, akrylskinner og andre løsninger
Regulering forgår med elastikker, ”knapper” og akrylskinner på tænderne. Nogle gange vælger vi også at afkorte (og delvist rodbehandle) vigtige tænder i stedet for at rette dem på plads.
Man laver ikke regulering på dyrenes tænder, hvis det kun er af kosmetiske årsager. Der skal være en ”medicinsk indikation” – det betyder, at biddet skal være til gene for hunden, før vi må operere og lave regulering. Det skal altså være til gavn for hunden, og ikke ”bare fordi det skal se pænt ud”.
Et forløb med regulering af tænder på unge hunde varer som regel 3-4 måneder.
Ring til TandDyreklinikken på 44 66 20 40
Vi sidder altid klar til at hjælpe med svar på dine spørgsmål. Uanset om du er henvist til os fra din egen dyrlæge, eller om du selv har fundet frem til TandDyreklinikken, så er du velkommen til at ringe og få flere informationer om regulering af tænder.
Et trygt valg
Er det første gang din hund skal opereres? Bare rolig, den er i trygge hænder. Se her, hvordan det foregår.
Modtagelse i klinikken
Vi sørger altid for at skabe så trygge og rolige rammer som muligt for både hund og ejer. Vi arbejder på at minimere stress, når man besøger TandDyreklinikken. Er hunden afslappet, får man en bedre bedøvelse – både indsovning og opvågning.
Operationen
Hunden kommer ind på vores specialindrettede operationsstue med moderne bedøvelses- og tandlægeudstyr. Selve behandlingen foregår i fuld bedøvelse. Mens vi opererer, har vi en række maskiner til overvågning af patienten. Dette giver en sikker, skånsom og stabil bedøvelse. Samtidig kan vi justere bedøvelsen undervejs og give smertestillende behandling, hvis der er behov for det.
Efter behandlingen
Efter endt bedøvelse, overvåger vi nøje hunden mens den vågner. Vi skriver en udførlig journal og laver hjemsendelsespapirer, som indeholder al nødvendig information om hvad vi har fundet, og lavet og hvilken medicin, der eventuelt skal gives hjemme. Desuden indeholder hjemsendelsespapirerne praktiske informationer om at håndtere patienten efter hjemkomst, eventuelle kontrolbesøg eller yderligere nødvendige behandlinger.
Sådan foregår regulering af tænderne på hunden
Der findes forskellige former for anordninger, man kan sætte fast på hundens tænder for at regulere dem. Nogle er knapper med elastikker, og nogle er ”togskinner”, som man kender det fra mennesker, mens andre er forlængelser eller bideskinner af akryl, som støbes fast på tænderne midlertidigt.
Mens der sidder anordninger i munden på hunden, er der selvfølgelig nogle begrænsninger på, hvad den må tygge og bide i. Hver patient får individuelle instruktioner. Som regel forløber det uden komplikationer, men der kan være tilfælde, hvor vi må bedøve hunden og reparere eller erstatte en anordning, fordi hunden har fået ødelagt den.
Ring på 44 66 20 40, hvis du vil bestille en tid
Pris, spørgsmål og svar
Få svar på de mest almindelige spørgsmål her.
Hvad koster det?
Prisen for et forløb med regulering af tænder koster normalt mellem 15.000 og 20.000 kr. Beløbet betales af to gange: halvdelen ved første behandling (hvor der sættes en anordning på tænderne) og restbeløbet ved sidste behandling, hvor det sidste af anordningen fjernes.
Spørgsmål og svar om regulering af tænder
Gør det ondt at gå med bøjle?
De fleste mennesker, som har haft bøjle på, ved, at det kan gøre ondt i perioder. Især hvis en anordning er blevet strammet. Derfor bruger vi nogle gange smertestillende medicin. De fleste hunde får dog reguleret deres tænder ved en såkaldt ”passiv regulering”, hvor der ikke er den samme smerte. Derfor er det i de fleste tilfælde ikke nødvendigt at anvende smertestillende medicin.
Skal bøjlen rengøres?
Vi anbefaler at holde anordningerne rene ved dagligt at rense dem, fx med en tandbørste. Nogle af de skinner, vi anvender, kræver ingen rengøring, men alle anordninger bør kontrolleres dagligt for at se, om de stadig sidder korrekt.
Har det nogen betydning for avl med hunden?
Når man regulerer tænderne, skjuler man det oprindelige udseende. Hvis et fejlbid er arveligt, fraråder vi derfor, at man avler på hunden.
Det siger dyreejerne ...
I udstråler faglighed og nærvær
De eneste, som må røre min hunds tænder
Man kan være tryg - også som ejer til komplicerede patienter
I er super professionelle
Mange års erfaring med regulering af tænder
På TandDyrekliniken har vi mange års erfaring med regulering af fejlbid. Vi forsøger altid at finde den optimale behandling for den enkelte hund. Den behandling, vi vælger, er afhængig af både fejlbiddet og hundens alder, men også af ting som hundens temperament og ejerens lyst og evner til at passe på anordningerne.
Vi har derfor altid en grundig snak inden et reguleringsforløb, så forventningerne kan afstemmes, og vi sammen kan finde den bedste løsning.
Ring til TandDyreklinikken på 44 66 20 40 og bestil tid
Problemer med mælketænderne skal løses så hurtigt som muligt, så de ikke ødelægger placeringen af de blivende tænder, der skal holde hele livet. Hvis du er i tvivl, så bestil først tid til en vurdering af tænderne på TandDyreklinikken.