Skip to content

Regulering af fejlbid

Fejlstillede tænder er ofte til gene for hunden og bør opereres. På TandDyreklinikken har vi mange års erfarning med regulering af fejlbid og vil meget gerne vejlede dig i den bedste løsning for din hund.

Bestil tid på 44 66 20 40

Når hunde skal gå med bøjle

Elastikker, akrylskinner og andre løsninger

regulering-af-hundetaender-elastikker

Ring til TandDyreklinikken på 44 66 20 40

Vi sidder altid klar til at hjælpe med svar på dine spørgsmål. Uanset om du er henvist til os fra din egen dyrlæge, eller om du selv har fundet frem til TandDyreklinikken, så er du velkommen til at ringe og få flere informationer om regulering af tænder.

Et trygt valg

Er det første gang din hund skal opereres? Bare rolig, den er i trygge hænder. Se her, hvordan det foregår.

Modtagelse i klinikken

Vi sørger altid for at skabe så trygge og rolige rammer som muligt for både hund og ejer. Vi arbejder på at minimere stress, når man besøger TandDyreklinikken. Er hunden afslappet, får man en bedre bedøvelse – både indsovning og opvågning.

Operationen

Hunden kommer ind på vores specialindrettede operationsstue med moderne bedøvelses- og tandlægeudstyr. Selve behandlingen foregår i fuld bedøvelse. Mens vi opererer, har vi en række maskiner til overvågning af patienten. Dette giver en sikker, skånsom og stabil bedøvelse. Samtidig kan vi justere bedøvelsen undervejs og give smertestillende behandling, hvis der er behov for det.

Efter behandlingen

Efter endt bedøvelse, overvåger vi nøje hunden mens den vågner. Vi skriver en udførlig journal og laver hjemsendelsespapirer, som indeholder al nødvendig information om hvad vi har fundet, og lavet og hvilken medicin, der eventuelt skal gives hjemme. Desuden indeholder hjemsendelsespapirerne praktiske informationer om at håndtere patienten efter hjemkomst, eventuelle kontrolbesøg eller yderligere nødvendige behandlinger.

Sådan foregår regulering af tænderne på hunden

Der findes forskellige former for anordninger, man kan sætte fast på hundens tænder for at regulere dem. Nogle er knapper med elastikker, og nogle er ”togskinner”, som man kender det fra mennesker, mens andre er forlængelser eller bideskinner af akryl, som støbes fast på tænderne midlertidigt.

Mens der sidder anordninger i munden på hunden, er der selvfølgelig nogle begrænsninger på, hvad den må tygge og bide i. Hver patient får individuelle instruktioner. Som regel forløber det uden komplikationer, men der kan være tilfælde, hvor vi må bedøve hunden og reparere eller erstatte en anordning, fordi hunden har fået ødelagt den.

Ring på 44 66 20 40, hvis du vil bestille en tid

regulering-af-hundetaender-boejle

Artikler og historier fra virkeligheden om dyr, vi har hjulpet

Pris, spørgsmål og svar

Få svar på de mest almindelige spørgsmål her.

Hvad koster det?

Prisen for et forløb med regulering af tænder koster normalt mellem 15.000 og 20.000 kr. Beløbet betales af to gange: halvdelen ved første behandling (hvor der sættes en anordning på tænderne) og restbeløbet ved sidste behandling, hvor det sidste af anordningen fjernes.

Spørgsmål og svar om regulering af tænder

De fleste mennesker, som har haft bøjle på, ved, at det kan gøre ondt i perioder. Især hvis en anordning er blevet strammet. Derfor bruger vi nogle gange smertestillende medicin. De fleste hunde får dog reguleret deres tænder ved en såkaldt ”passiv regulering”, hvor der ikke er den samme smerte. Derfor er det i de fleste tilfælde ikke nødvendigt at anvende smertestillende medicin.

Vi anbefaler at holde anordningerne rene ved dagligt at rense dem, fx med en tandbørste. Nogle af de skinner, vi anvender, kræver ingen rengøring, men alle anordninger bør kontrolleres dagligt for at se, om de stadig sidder korrekt.

Når man regulerer tænderne, skjuler man det oprindelige udseende. Hvis et fejlbid er arveligt, fraråder vi derfor, at man avler på hunden.

Det siger dyreejerne ...

En utrolig faglig dygtighed og omtanke
Så vidt det er muligt at vurdere et område, man ikke selv har forstand på, mærker man en utrolig faglig dygtighed, omtanke og forklaring om behandlingen af ens dyr. Samtidig er det så fint, at atmosfæren på stedet - fra man træder ind ad døren - er helt utroligt imødekommende og venlig.
Egon Nielsen
Stor tak for den fine behandling og opfølgning
Det var en fantastisk positiv oplevelse. Ikke alene var tandlægen yderst professionel, også assistenterne udviste en viden og ekstraordinær service. Stor tak for den fine behandling og opfølgning.
Laila og Liva
Jeg føler mig meget tryg ved at lægge mine hunde i jeres hænder
Vi har altid været glade for at komme hos jer og er meget trygge ved jeres behandling af vores lille kæledyr, og vi værdsætter meget jeres store ekspertise. En altid venlig og afslappet stemning! Jeg føler mig meget tryg ved at lægge mine hunde i jeres hænder. Jeg føler, I har en fantastisk ekspertise, og I udstråler også en stor varme over for dyrene. Er stadig imponeret over, at I tager jer tid til at ringe og høre til min hund, fordi den er gammel og har været i narkose dagen før. I behandler mine hunde og mig, lige præcis som jeg ønsker at blive behandlet.
Gitte Kristensen, november 2017
Jeg fik en fin og grundig gennemgang af min hunds tandproblemer og forslag til behandling
Både hund og ejer bliver rigtig godt modtaget af kompetente og imødekommende ansatte og dyrlæger. Jeg fik en fin og grundig gennemgang af min hunds tandproblemer og forslag til behandling. En sød og venlig modtagelse, først på telefon og senere i klinikken af både mig og hunde. Vi fik en professionel vejledning om udredning før behandling, efterfølgende oplysninger om behandlingens forløb med billeddokumentation af indgreb. Det var rart at få et telefonopkald dagen efter, at vi havde hentet Cliff, hvor der blev spurgt til, hvordan han havde det. En rigtig fin afslutning på forløbet. Derfor anbefaler jeg gerne TandDyreklinikken. En garanti var en bonus-oplevelse da vi skulle betale, da årsagen til indgrebet ikke var foranlediget af den tidligere behandling.
Annie Toft Pedersen & Cliff

Mange års erfaring med regulering af tænder

På TandDyrekliniken har vi mange års erfaring med regulering af fejlbid. Vi forsøger altid at finde den optimale behandling for den enkelte hund. Den behandling, vi vælger, er afhængig af både fejlbiddet og hundens alder, men også af ting som hundens temperament og ejerens lyst og evner til at passe på anordningerne.

Vi har derfor altid en grundig snak inden et reguleringsforløb, så forventningerne kan afstemmes, og vi sammen kan finde den bedste løsning.

Ring til TandDyreklinikken på 44 66 20 40 og bestil tid

Problemer med mælketænderne skal løses så hurtigt som muligt, så de ikke ødelægger placeringen af de blivende tænder, der skal holde hele livet. Hvis du er i tvivl, så bestil først tid til en vurdering af tænderne på TandDyreklinikken.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev!​

Nyhedsbrevtilmelding

I vores nyhedsbreve finder du:

  • Gode tips og tricks til dit kæledyr
  • Patienthistorier
  • Hverdagen på klinikken
  • Tilbud
  • Konkurrencer
  • Og meget mere!