Skip to content

Regulering af fejlbid

Fejlstillede tænder er ofte til gene for hunden og bør opereres. På TandDyreklinikken har vi mange års erfarning med regulering af fejlbid og vil meget gerne vejlede dig i den bedste løsning for din hund.

Bestil tid på 44 66 20 40

Når hunde skal gå med bøjle

Elastikker, akrylskinner og andre løsninger

regulering-af-hundetaender-elastikker

Ring til TandDyreklinikken på 44 66 20 40

Vi sidder altid klar til at hjælpe med svar på dine spørgsmål. Uanset om du er henvist til os fra din egen dyrlæge, eller om du selv har fundet frem til TandDyreklinikken, så er du velkommen til at ringe og få flere informationer om regulering af tænder.

Et trygt valg

Er det første gang din hund skal opereres? Bare rolig, den er i trygge hænder. Se her, hvordan det foregår.

Modtagelse i klinikken

Vi sørger altid for at skabe så trygge og rolige rammer som muligt for både hund og ejer. Vi arbejder på at minimere stress, når man besøger TandDyreklinikken. Er hunden afslappet, får man en bedre bedøvelse – både indsovning og opvågning.

Operationen

Hunden kommer ind på vores specialindrettede operationsstue med moderne bedøvelses- og tandlægeudstyr. Selve behandlingen foregår i fuld bedøvelse. Mens vi opererer, har vi en række maskiner til overvågning af patienten. Dette giver en sikker, skånsom og stabil bedøvelse. Samtidig kan vi justere bedøvelsen undervejs og give smertestillende behandling, hvis der er behov for det.

Efter behandlingen

Efter endt bedøvelse, overvåger vi nøje hunden mens den vågner. Vi skriver en udførlig journal og laver hjemsendelsespapirer, som indeholder al nødvendig information om hvad vi har fundet, og lavet og hvilken medicin, der eventuelt skal gives hjemme. Desuden indeholder hjemsendelsespapirerne praktiske informationer om at håndtere patienten efter hjemkomst, eventuelle kontrolbesøg eller yderligere nødvendige behandlinger.

Sådan foregår regulering af tænderne på hunden

Der findes forskellige former for anordninger, man kan sætte fast på hundens tænder for at regulere dem. Nogle er knapper med elastikker, og nogle er ”togskinner”, som man kender det fra mennesker, mens andre er forlængelser eller bideskinner af akryl, som støbes fast på tænderne midlertidigt.

Mens der sidder anordninger i munden på hunden, er der selvfølgelig nogle begrænsninger på, hvad den må tygge og bide i. Hver patient får individuelle instruktioner. Som regel forløber det uden komplikationer, men der kan være tilfælde, hvor vi må bedøve hunden og reparere eller erstatte en anordning, fordi hunden har fået ødelagt den.

Ring på 44 66 20 40, hvis du vil bestille en tid

regulering-af-hundetaender-boejle

Artikler og historier fra virkeligheden om dyr, vi har hjulpet

Pris, spørgsmål og svar

Få svar på de mest almindelige spørgsmål her.

Hvad koster det?

Prisen for et forløb med regulering af tænder koster normalt mellem 15.000 og 20.000 kr. Beløbet betales af to gange: halvdelen ved første behandling (hvor der sættes en anordning på tænderne) og restbeløbet ved sidste behandling, hvor det sidste af anordningen fjernes.

Spørgsmål og svar om regulering af tænder

De fleste mennesker, som har haft bøjle på, ved, at det kan gøre ondt i perioder. Især hvis en anordning er blevet strammet. Derfor bruger vi nogle gange smertestillende medicin. De fleste hunde får dog reguleret deres tænder ved en såkaldt ”passiv regulering”, hvor der ikke er den samme smerte. Derfor er det i de fleste tilfælde ikke nødvendigt at anvende smertestillende medicin.

Vi anbefaler at holde anordningerne rene ved dagligt at rense dem, fx med en tandbørste. Nogle af de skinner, vi anvender, kræver ingen rengøring, men alle anordninger bør kontrolleres dagligt for at se, om de stadig sidder korrekt.

Når man regulerer tænderne, skjuler man det oprindelige udseende. Hvis et fejlbid er arveligt, fraråder vi derfor, at man avler på hunden.

Det siger dyreejerne ...

I udstråler faglighed og nærvær
I er fagligt dygtige, nærværende, har fokus på at hunden er ok og er altid venlige overfor ejer.
Irene Jarnved
De eneste, som må røre min hunds tænder
Det er kun Tanddyreklinikkens personale, der må røre ved mine hundes tænder. Kvalitet og kompetence fra top til tå 🙂
Vivian Kjølholm
Man kan være tryg - også som ejer til komplicerede patienter
Jeg føler mig 100% tryg ved at aflevere min hund hos jer. Jeg føler, at I har et kæmpe engagement i min hund og en oprigtig interesse for hendes sundhed og velvære. Hun er en lidt kompliceret patient - både fysisk og mentalt - og det imødekommer I top-professionelt, både overfor hunden og også mig som ejer! I er lyttende, forstående og dygtige. Alfa omega når man afleverer sin højtelskede hund 🙂
Amanda Nielsen
I er super professionelle
Kom første gang på TandDyreklinikken for ca. 15 år siden. Der var stille og roligt, min hund følte sig tryg, og det samme gjorde jeg. Nu har jeg lige været derinde med min halvgamle hund, og stemningen var den samme. Det var stille og roligt. Jeg var hos min hund, da han faldt i søvn, og da han vågnede igen. Jeg blev holdt orienteret omkring de ting, I fandt på hans tænder, og hvilken behandling I anbefalede. Og der blev også fortalt pris undervejs. Dagen efter ringede I og spurgte til min hund. I er super professionelle. Anbefaler jer til alle, der snakker tandlæge til hunde. Jeg vælger jer klar igen næste gang.
Henriette Olsen

Mange års erfaring med regulering af tænder

På TandDyrekliniken har vi mange års erfaring med regulering af fejlbid. Vi forsøger altid at finde den optimale behandling for den enkelte hund. Den behandling, vi vælger, er afhængig af både fejlbiddet og hundens alder, men også af ting som hundens temperament og ejerens lyst og evner til at passe på anordningerne.

Vi har derfor altid en grundig snak inden et reguleringsforløb, så forventningerne kan afstemmes, og vi sammen kan finde den bedste løsning.

Ring til TandDyreklinikken på 44 66 20 40 og bestil tid

Problemer med mælketænderne skal løses så hurtigt som muligt, så de ikke ødelægger placeringen af de blivende tænder, der skal holde hele livet. Hvis du er i tvivl, så bestil først tid til en vurdering af tænderne på TandDyreklinikken.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev!​

Nyhedsbrevtilmelding

I vores nyhedsbreve finder du:

  • Gode tips og tricks til dit kæledyr
  • Patienthistorier
  • Hverdagen på klinikken
  • Tilbud
  • Konkurrencer
  • Og meget mere! 

Klinikken holder ferielukket i perioden fra den 15. juli til og med den 26. juli 2024.