Slibning af tænder/ korrektion af biddet

Hvis kaninens eller gnaverens tænder ikke bliver slidt nok, når den spiser, kan det være nødvendigt at slibe tænderne eller korrigere biddet.

Bestil tid på 44 66 20 40

Sådan foregår en tandslibning

Ved tandslibning, som normalt ikke er smertevoldende, anvender vi en let bedøvelse. Dyrene får en maske over næsen og tildeles ilt og bedøvelsesgas til de sover.

Så tager vi røntgenbilleder i flere forskellige planer, så vi kan vurdere tændernes længde, vækstretning og eventuelle tandspidser. Samtidig kan vi vurdere knoglen for mulige reaktioner, der kunne give smerter (inflammation eller infektion).

Herefter slibes tænderne forsigtigt, mens vi hele tiden holder pause og køler tænderne og renser munden med fugtige vatpinde. Nu slibes tænderne fri for tandspidser og tyggefladerne rettes op til de normale vinkler, som er forskellige afhængigt om patienten er en kanin, en chinchilla eller et marsvin.

Ud fra røntgenbillederne og hvordan mundhulen ser ud, kan vi efter en tandslibning give en vurdering af om hvor stor risiko der er for, at patienten igen skal komme til tandslibning. De fleste kaniner og gnavere har desværre behov for gentagne behandlinger.

Nogle gange ser vi dog, at en enkelt behandling er nok. Det er hvis der ikke er opstået en permanent skævhed i væksten af tænderne og hvis patienten efterfølgende spiser foder, som giver et tilpas slid af tænderne.

Bestil tid på 44 66 20 40

Er du i tvivl om din kanin, chinchilla eller marsvin har brug for at få slebet tænderne, så er du er altid velkommen til at ringe med spørgsmål, inden du bestiller tid.

Fejlbid hos kaniner og gnavere

Vi ser nogle gange underbid eller overbid hos kaniner og gnavere også. Det betyder, at fortænderne ikke når sammen og derfor ikke slides. De vokser sig så for lange og låser kæbernes bevægelse, så kindtænderne heller ikke kan slides normalt.

Da det er en medfødt/udviklingsmæssig defekt, ser vi disse problemer hos helt unge dyr. Behandlingen er, at operere de skæve fortænder ud. Dyrene kan sagtens leve uden fortænder, men kan selvfølgelig ikke gnave hele gulerødder eller barken af æblegrene, hvis de ikke har nogle fortænder. De kan heller ikke selv bide græs af plænen, men hvis de får hø og græs, som er plukket, kan de sagtens spise det.

udtalelser om tanddyreklinikken

Artikler og historier fra virkeligheden om dyr, vi har hjulpet

Det siger dyreejerne…

  • Super behandling af min kanin, af Jens. Han fik opereret 3 skæve kindtænder ud med stor succes. Altid god behandling og fair priser.

    Sandra Kempf
  • Jeg er altid kommet hos Jens og co. med mine kaniner, når der har været noget med tænderne. Jens er super dygtig, og kan varmt anbefale Tanddyreklinikken til alle og enhver. Den bedste professionelle vejledning og behandling, og så er hele personalet dejlige, søde og rare mennesker.

    Line Vyk

Ring til TandDyreklinikken på 44 66 20 40 og bestil tid