Skip to content

Resorptive læsioner

Resorptive læsioner hos katte er en smertefuld sygdom, som resulterer i, at kroppens egne celler begynder at nedbryde tænderne. Den eneste behandling af resorptive læsioner er kirurgisk fjernelse af de angrebne tænder.

Bestil tid på 44 66 20 40

Tegn på at min kat har resorptive læsioner

Resorptive læsioner opstår, når særlige celler, som egentlig skulle ”rydde op” og hjælpe immunforsvaret, bliver for ivrige og begynder at nedbryde de ellers sunde tænder. Processen kaldes ”resorption” og vil i mange tilfælde hos katten være smertefuld.

Undersøgelser har vist, at omkring halvdelen af alle katte har resorptive læsioner, så det er en meget almindelig sygdom og derfor årsag til vedvarende smerter hos rigtig mange katte.

Kontakt os, hvis din kat…

killing og ejer

Eller hvis…

Ring til TandDyreklinikken på 44 66 20 40

Du er altid velkommen til at ringe med spørgsmål. Vi kan fx hjælpe med råd om, hvorvidt der er behov for en tandkonsultation først, eller om du skal booke tid til en operation med det samme.

Et trygt valg

Er det første gang din kat skal have opereret tænder ud? Bare rolig, den er i trygge hænder. Se her, hvordan det foregår.

Modtagelse i klinikken

Vi sørger altid for at skabe så trygge og rolige rammer som muligt for både kat og ejer. Vi arbejder på at minimere stress, når man besøger TandDyreklinikken. Er katten afslappet, får man en bedre bedøvelse – både indsovning og opvågning.

Operationen

Katten kommer ind på vores specialindrettede operationsstue med moderne bedøvelses- og tandlægeudstyr. Selve behandlingen foregår i fuld bedøvelse. Mens vi opererer, har vi en række maskiner til overvågning af patienten. Dette giver en sikker, skånsom og stabil bedøvelse. Samtidig kan vi justere bedøvelsen undervejs og give smertestillende behandling, hvis der er behov for det.

Efter behandlingen

Efter endt bedøvelse, overvåger vi nøje katten, mens den vågner. Vi skriver en udførlig journal og laver hjemsendelsespapirer, som indeholder al nødvendig information om, hvad vi har fundet og lavet og hvilken medicin, der eventuelt skal gives hjemme. Desuden indeholder hjemsendelsespapirerne praktisk information om håndtering af patienten efter hjemkomst, eventuelle kontrolbesøg eller yderligere nødvendige behandlinger.

Sådan foregår en operation for resorptive læsioner hos kat

De angrebne tænder bliver fjernet

Efter operationen

Katte er normalt hurtige til at hele op efter en operation. Det gælder også i mundhulen. Hvis katten har fået fjernet hjørnetænder eller store kindtænder, vil den være blevet syet i munden. Vi anbefaler i så fald, at du tilbyder katten opblødt foder, indtil vi har set den til en kontrol af helingen 10-14 dage efter operationen.

På operationsdagen vil katten være træt, når I kommer hjem, og det kan bløde let fra sårene i munden, men allerede næste dag er katten normalt frisk igen og opfører sig næsten, som den plejer.

Stingene i munden forsvinder af sig selv, men kan godt sidde helt op til 3 uger, før de er helt væk. Der kan derfor samle sig lidt skidt omkring trådene. Hvis det lugter, kan du rense det med klorhexidin mundrens.

Da mange af vores patienter har haft ondt, inden de blev opereret, oplever mange katteejere, at deres katte i løbet af en uges tid liver op og bliver gladere, end de var før operationen. De leger mere, er mere sociale, spiser bedre og soignerer sig mere.

Ring på 44 66 20 40, hvis du vil bestille en tid

Kat der går

Artikler og historier fra virkeligheden om dyr, vi har hjulpet

Pris, spørgsmål og svar

Få svar på de mest almindelige spørgsmål omkring fjernelse af tænder her.

Hvad koster tandekstraktion på kat?

Prisen afhænger af, hvilken tand/hvilke tænder der skal opereres ud, og hvor mange tænder det drejer sig om. Skal mere end én tand opereres ud, vil det ikke koste dobbelt så meget som ved en enkelt tand, men typisk 15-20% mere.

Spørgsmål og svar om tandekstraktion

Ja, det gør ondt. Vi lægger en lokalbedøvelse, som blokerer en del af smerteoplevelsen og behandler desuden i dagene efter operationen med smertestillende medicin. Men mange af de tænder, vi opererer ud, gav inden operationen anledning til tandpine, så faktisk er smerterne mindre efter operationen end før.

Normalt kan patienten sagtens være alene dagen efter, så du kan roligt tage på arbejde. Kun med kritiske patienter eller i tilfælde, hvor der tilstøder komplikationer (fx i form af blødninger) vil vi anbefale, at dyret er under observation dagen efter.

Normalt kan man børste tænder allerede dagen efter – dog skal man undgå det sted/de steder, hvor der er opereret tænder ud. I de opererede områder kan man vente med tandbørstningen, til vi har set patienten til en kontrol af ophelingen efter 10-14 dage.

Det siger dyreejerne ...

Det var en omsorg, der varmede
Min kat, Sheba, fik en yderst professionel og grundig tandbehandling. Jeg fik svar på alle mine spørgsmål. Efter operationen fik jeg medicin med hjem til Sheba med en rigtig fin instruktion i, hvornår og hvordan hun skulle have medicinen. Dagen efter Shebas operation blev jeg ringet op af TandDyreklinikken, som spurgte, hvordan hun havde det. Det var en omsorg, der varmede. TandDyreklinikken kan helt klart anbefales - en bedre behandling findes ikke.
Susanne Holm-Lauritzen
På TandDyreklinikken føler jeg mig meget tryg ved den behandling, mine katte får
TandDyreklinikken er topprofessionelle. Jeg har som katteejer i mange år været i berøring med mange forskellige dyrlæger. På TandDyreklinikken føler jeg mig meget tryg ved den behandling, mine katte får. Vi mennesker går jo også til en tandlæge, når det handler om vores tænder og ikke den praktiserende læge. Derfor er jeg meget glad for, at jeg hørte om tandklinikken gennem de sociale medier.
Jannie Sandersen
Man forstår, hvad Jens gør - og hvorfor
Tryg og kompetent behandling. Jeg har været hos Jens flere gange med mine to katte - altid samme, fremragende behandling. God tid, ingen stress. Rart for dyr og mennesker. Og meget pædagogisk - man forstår, hvad Jens gør - og hvorfor. Tak!
Anne Meiniche
Det bliver TandDyreklinikken, der får lov at tage sig af mundhuleproblemer hos mine katte fremover
Sødt personale med en meget høj faglig viden og erfaring. Jeg har fem katte i alt, og det bliver TandDyreklinikken, der får lov at tage sig af mundhuleproblemer hos dem fremover.
Lene Larsen, december 2017

Mange års erfaring med operation af resorptive læsioner

På TandDyreklinikken har vi i snart 20 år undervist andre i, hvordan man opererer tænder ud på katte, når tænderne er angrebet af resorptive læsioner.

Vi opererer stort set dagligt katte og den hyppigste type operation, vi udfører på katte, er netop operation af resorptive læsioner. Vi er grundige med at finde sygdommene og har stor erfaring i at operere de dårlige tænder ud. Vi gør det ofte, har det bedste udstyr til behandlingen og er i skarp træning. Derfor kan vi tilbyde en hurtig og sikker behandling.

Ring til TandDyreklinikken på 44 66 20 40 og bestil tid

Tilmeld dig vores nyhedsbrev!​

Nyhedsbrevtilmelding

I vores nyhedsbreve finder du:

  • Gode tips og tricks til dit kæledyr
  • Patienthistorier
  • Hverdagen på klinikken
  • Tilbud
  • Konkurrencer
  • Og meget mere!